Har lång tid tar en badrumsrenovering?

Efter en genomförd rörinspektion kan man komma fram till att ett stambyte behöver göras. Många väljer att kombinera stambytet med en badrumsrenovering. Men hur lång tid tar det att renovera badrummet?

Ska du renovera badrummet? Anledningarna kan vara många. Inte minst är det vanligt att renovera badrummet i samband med stambyte. Har du, eller din bostadsrättsförening, gjort en rörinspektion och konstaterat att stammarna är i så dåligt skick att de måste bytas? Då kan det vara dags att fundera på du vill att ditt nya badrum ska se ut. 

Några saker att ta i beaktande är:

  • Hur mycket förvaring behövs i det nya badrummet? Många som planerar sina badrum underskattar hur mycket plats som faktiskt behövs för handdukar, toalettpapper och annat som är bra att ha nära till hands.
  • Vill du ha plats för tvättmaskin, torktumlare och/eller badkar? Finns det plats för alla dessa? Om inte, kan du göra badrummet större, eller placera tvättmaskinen i ett annat rum?
  • Vilka material vill du ha, och passar de tillsammans? Det handlar inte bara om att materialen ska matcha, det är också viktigt att det blir ett fungerande tätskikt. Badrumsfirman kan hjälpa dig med att planera detta.
Badrum

Det finns bra badrumsfirmor runt om i landet. Om du bor i Umeå hittar du t.ex. en bra firma inriktad på badrumsrenovering. Badrummets skick är också något som potentiella köpare tittar på, både i villa och i bostadsrätt.

Ny teknik ger snabbare badrumsrenovering

Många undrar hur lång tid det tar att renovera badrummet. Det är en fråga som är svår att svara på. Det viktigaste är inte hur stort badrummet är, utan vilken standard man vill ha efter renoveringen. Golvvärme, klinkers och ett lyxigt badkar är några tillval som gör att renoveringen tar längre tid. 
Sedan några år tillbaka finns dock en teknik som gör att badrummet kan renoveras på tio dagar, dock inte med de dyraste tillvalen. Det handlar om att bygga upp ett nytt badrum innanför det befintliga, skriver Ny Teknik.