Därför är trägolv ett bra val

trägolv går bra att slipa

Det är mer miljövänligt att behålla ett trägolv än att lägga in ett helt nytt golv med några års mellanrum. Dessutom är trä en naturresurs som kan förnyas, vilket gör det till ett mer hållbart val för miljön.
När det gäller hållbarhet kan trägolv hålla i årtionden med rätt skötsel och underhåll. Faktum är att många hem med ursprungliga trägolv fortfarande är i utmärkt skick efter 100 år eller mer. Med dagens framsteg inom ytbehandlingar och tätningsmedel är nyinstallerade trägolv ännu mer motståndskraftiga mot slitage än någonsin tidigare.

Trägolv är också mycket lätta att rengöra och underhålla. En enkel sopning och moppning med en fuktig trasa är oftast allt som behövs för att hålla dem som nya. Och om ett golv ändå skadas kan enskilda brädor kan vanligtvis slipas ner och återställas för att smälta in i resten av golvet.

Om du önskar slipa dina golv

Du bör alltid se till att du slipar med kornet och aldrig mot kornet. På så sätt får golvet en slät yta. Om du slipar mot strömmen riskerar du att lämna repor. Ett annat viktigt tips är att använda olika korn av sandpapper. Börja med ett grovt korn och arbeta dig sedan upp till ett finare korn. Detta hjälper till att ta bort eventuella ojämnheter i ytan och ger dig en slät yta. Innan du sätter igång kan det vara klokt att kontakta golvslipning stockholm och diskutera olika förslag och tillvägagångssätt.

När du ska färga dina golv ska du alltid testa färgen på ett litet, dolt område först. På så sätt kan du se hur färgen tar emot träet och om du gillar färgen eller inte. När du har bestämt dig för den perfekta färgen applicerar du den jämnt över hela golvet. Se till att torka upp överflödig färg så att du inte får en ojämn yta.

Bra investering med trägolv

På det hela taget är trägolv en klok investering i alla hem. De ökar värdet på din fastighet samtidigt som de ger ett vackert, naturligt utseende som kan förhöja vilken inredning som helst. Om du funderar på nya golv för ditt hem, se till att ge trägolv en närmare titt. Du kan bli positivt överraskad över hur mycket de har att erbjuda.

Trägolv är en bra investering för alla hem. De ökar inte bara värdet på din fastighet, utan ger också ett vackert, naturligt utseende som kan förhöja vilken inredning som helst. Trägolv är också mycket lätta att rengöra och underhålla. En enkel sopning och moppning med en fuktig trasa är oftast allt som behövs för att hålla dem som nya.

Och om ett golv skadas kan enskilda brädor vanligtvis slipas ner och återställas så att de smälter in i resten av golvet. På det hela taget är trägolv en klok investering i alla hem. Så om du funderar på nya golv till ditt hem, se till att ge trägolv en närmare titt. Du kan bli positivt överraskad över hur mycket de har att erbjuda.