lyxig badrumsrenovering på Lidingö

Det är något vilsamt över den Skandinaviska inredningen, så det är ju inte konstigt att den slår utomlands. Till den Skandinaviska inredningen räknar vi vita väggar, raka linjer, sparsmakad stil, träinslag, golv lagda med klinker eller sten. Den förändring som vi förmodligen kommer att se nästa år är mörkare färger, mörkare träslag och ännu mer träpaneler, nedsänkta handfat i badrumsskåp som rymmer allt det där som vi vill städa undan. Förmodligen kommer vi även att se ännu mer raka lodräta linjer, en mer maskulin inredning än vad vi tidigare sett. Vurmen för kakel är fortsatt stor. Och vi behåller gärna ljuset i badrummen.  Vitt kakel är väldigt fräscht, samtidigt som det vita kaklet ger en känsla av lyx. Det vita tillsammans med träinslag ger en fin harmoni och alltmer ser vi träslag komma in i badrumsrenovering. Så en trend är att vi ser vita och beiga badrum.

Träpanel i badrum

Nu vågar vi ta in träpaneler i badrummen. Trä är ett mycket levande material som bidrar till ett otroligt välbefinnande. Det kommer ju från naturen, och naturen har verkligen flyttat in i vår inredning under de senaste 5 åren. Överraskande och roligt är att vi ser att den nordiska inredningen har slagit utomlands. Moderna kök och badrum ser ju ut som om de fanns i våra egna hus. Blandarna ser inte längre ut som blandare, mer som en liten rak stolpe invid handfatet. Och gardinkrokarna har fått längd och sträcker sig längs väggarna som långa lodräta pinnar, från naturen?  Varmt och beigt kakel ger väldigt harmoniska badrum. Harmonin och vilan har verkligen en stadig trend i badrum. Numera spenderar vi mer tid i badrummen, och mer tid för grooming vilket gör att vi behöver fler hyllor och förvaring i badrummen.

Heltäckningsmatta i badrum

För den vågade ser vi till och med heltäckningsmattor i badrummen. De så utskällda och utslängda heltäckningsmattorna har kommit tillbaka med råge. En orsak kan vara är att de har bättre material och att våra dammsugare är bättre på att avlägsna skräp och damm från dem. De är inte lika allergiframkallande som förut. Tänk dig att kliva ur duschen eller badkaret direkt på en skön heltäckningsmatta, slippa halkiga badrumsmattor och kalla stengolv. En heltäckningsmatta är bättre än golvvärme som kräver uppvärmning och slöseri med el och energi.

Färggrant och retro

Färggrant i badrum, målade med glada och klatschiga färger. För den som inte vill spendera så stora summor på badrum så kan man faktiskt välja våtrumstapeter och våtrumsgolv i badrum. Vi ser också fler inredningsmöbler som hänger på väggarna, vilket underlättar städning och gör badrumsgolven lätta att moppa. En annan trend är retro, vi ser en tillbakablick till det glada (?) 1950-talet och ser schackrutiga golv, de stilrena formerna på badrumsinredningen, toalettstol med trälock.

Sugen på att renovera badrum? Läs då mer här: jobryan.se/badrumsrenovering-nacka/.