målare stockholm

Behöver du anlita en målare som målar ditt hus? Om du inte känner till någon målare, kan man alltid fråga någon granne, som nyss har anlitat målare, eller fråga släkt och vänner om de kan rekommendera någon målare som de vet är duktig. Alla brukar känna någon som känner någon som de tycker är bra. Den enda nackdelen är att även om din granne eller bekant tycker att en hantverkare är duktig, så kanske du inte tycker det samma. Om du är osäker på det kan du alltid kontrollera omdömen om någon målare.

Så här kan du göra

 • Googla i så fall “målare Stockholm” så får du förslag på flera målare som arbetar som målare i Stockholm.
 • Bor du inte i Stockholm? Skriv då i stället för “Stockholm” den ort där du bor, så bör du få tag i en duktig målare i den ort där du bor.
 • När du väl har fått en lista på förslag på målare som erbjuder sig att måla och som arbetar i Stockholm, så kan du kontrollera målaren i någon omdömessajt som t.ex. Trustpilot, reco eller någon annan omdömessajt.
 • Ta sedan kontakt med de målare som har bäst omdömen, kontrollera alltid hur många som har gett omdömen. Om 1 person har gett jättebra omdömen, så väger det ju inget, jämfört med 400 som har gett omdömet.
 • När du tar kontakt med hantverkaren, så fråga först om offert. På så sätt slipper du få obehagliga överraskningar. Och läs även det finstilta i offerten!
 • Bestäm sedan vilka datum som målaren kan komma och måla hemma hos dig.

Sugen på att måla om själv?

Bland det viktigaste som du bör göra när du ska måla om ett rum är att göra en bra planering. Ju bättre planering desto fortare blir du färdig med målningen av rummet.

 1. Ta bort alla möbler och saker som finns i rummet.
 2. Lägg på skyddande papper på golvet så att du slipper få fula fläckar av målarfärgen på golvet, om det inte är så att du ändå har tänkt slipa om golvet där.
 3. Riv bort all gammal tapet, om du har det på väggarna.
 4. Spackla hela väggen, och det bästa sättet att spackla över ojämnheter i väggarna är att alltid lägga ett kryss (X) vilket gör att du förmodligen kan täcka ojämnheterna så jämnt som möjligt.
 5. Du kan använda sandpapper efter spacklingen så att ytorna inte blir knottriga av spacklet.
 6. Tejpa för längs fönster- och dörrkarma och på alla vägguttag, så du slipper få färg på dem.
 7. Efter det är det bäst att du tapetserar väggen med en vävtapet. Då får du en mycket vacker yta att sedan måla.
 8. Måla först med en mindre pensel högst upp på väggarna, längs med taklinjen. Gör likadant längs golvlister.
 9. Börja att måla på ett lager med en ganska stor roller, så går det snabbt och sedan ett till efter det, då får du en riktigt fin färg på väggarna.

Ska du inte måla om inomhus?

Om du ska måla fönster, fasaden eller dörrar, så är det alltid bäst att anlita en professionell målare. För att måla fasad och fönster, bör du förmodligen renovera dem samtidigt. En professionell hantverkare kan behöva ersätta slitet material med nytt innan de målar.